De pergola, populairder dan ooit!

Wanneer je beschikt over een grote tuin zal je kunnen concluderen dat het met zekerheid een aanrader kan zijn om te overwegen om er een pergola in te realiseren. Het spreekt voor zich dat er tegenwoordig op de markt een behoorlijk aantal verschillende soorten overkappingen voor in de tuin zijn terug te vinden waar je een keuze tussen kan maken. Voor heel wat van deze overkappingen geldt evenwel dat ze een steunmuur nodig hebben om gerealiseerd te kunnen worden. Dat is lang niet altijd even eenvoudig. Vaak is het dan ook zo dat mensen er de voorkeur aan geven om gebruik te maken van een constructie welke op zichzelf kan staan. De keuze voor een pergola kan in dat geval de meest voor de hand liggend zijn van alle opties die op de markt zijn terug te vinden. 

Hoe kan je een pergola kopen?

De keuze voor de realisatie van een bepaalde tuinoverkapping is voor veel mensen in de praktijk al snel gemaakt. Eén van de mogelijkheden waar je op dit vlak over beschikt is een zogenaamde pergola. Bij het realiseren van een dergelijke constructie valt meteen op dat er sprake is van een significant verschil in vergelijking met de andere mogelijkheden die op de markt zijn terug te vinden. Het gaat daarbij in het bijzonder om het ontbreken van vereiste steunmuren. Dit betekent dat de pergola gewoon zelfstandig kan worden geplaatst in je tuin. 

Op welke voordelen kan je allemaal rekenen?

Eén van de belangrijkste voordelen verbonden aan pergola’s hebben we met bovenstaande al voor je genoemd. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat er nog heel wat andere voordelen ook bestaan waar je op kan rekenen. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

  • Voor zo’n tuinoverkapping geldt dat ze beschermt tegen alle weersomstandigheden;
  • Het is mogelijk om ze in de meest uiteenlopende materialen te realiseren;
  • Je creëert een aanzienlijk hechtere band met de natuur;
  • In veel gevallen is het niet nodig om een vergunning aan te vragen;

Wanneer je een bepaalde constructie wenst te realiseren op je perceel is het zo dat je er altijd rekening mee dient te houden dat er daarvoor een vergunning kan zijn vereist. Gelukkig is dat helemaal niet altijd het geval. In veel situaties is het dan ook zo dat je er zonder probleem voor kan kiezen om pergola’s te realiseren zonder dat je daarvoor een vergunning hoeft te hebben.

Hoe ga je de pergola in je tuin realiseren?

Er zijn voor het aankopen van een pergola tal van verschillende mogelijkheden op de markt terug te vinden waar gebruik van kan worden gemaakt. Eén van de belangrijkste keuzes die je zal moeten maken heeft betrekking tot het feit of je kiest voor een kant en klaar exemplaar of je kiest voor een zogenaamd bouwpakket. Hou er wel rekening mee dat je in dit laatste geval zelf aan de slag zal moeten gaan met het bouwen van je tuin overkapping. Voor handige doe-het-zelvers geldt dat dit wellicht niet zoveel problemen met zich mee zal brengen. Bovendien spreekt het voor zich dat er op deze manier een mooie besparing kan worden gerealiseerd op de realisatiekost. 

 

Aanbevolen artikelen