Wat zijn doorrolstellingen?

Steeds meer bedrijven in Nederland investeren in hun magazijn. Het magazijn is namelijk een belangrijk onderdeel van veel bedrijven. Bouwbedrijven slaan er bijvoorbeeld materialen op, maar webshops gebruiken het magazijn als een voorraad. Het is van belang om de ruimte in het magazijn optimaal te benutten. Vooral als je een beperkte ruimte hebt, is het van belang om dit goed aan te pakken. Het verzorgen van een efficiënte magazijninrichting lijkt erg lastig, maar dat hoeft het niet te zijn. Als ondernemer is het van belang om ervoor te zorgen dat het magazijn veilig wordt ingericht, maar ook efficiënt. Bij het inrichten van een magazijn moet er altijd gekeken worden naar de stellingen. Doorrolstellingen zijn op het moment erg populair voor in het magazijn.

 

Doorrolstellingen bieden namelijk de uitkomst als je goederen veel moet gebruiken. Het is een opslagstelling en deze is voorzien van rollerbanen. Het is wat anders dan een doorrijstelling. Het verschil zit echter in de rollerbanen, die het mogelijk maken om pallets te plaatsen en door de werking van zwaartekracht te schuiven. Dit maakt het mogelijk om de pallets makkelijker te verplaatsen en dat is natuurlijk ideaal. Voor de eenvoudige bulkopslag is het daarom altijd handig om deze stellingen te gebruiken. Wat zijn de andere voordelen van deze stellingen? In dit artikel vertellen we meer over de voordelen, zodat je er alles over te weten komt.

First-in, First-out opslag

Door pallets met dezelfde goederen achter elkaar te plaatsen, kun je natuurlijk veel ruimte besparen in de gangpaden van het magazijn. Met doorrolstellingen is dit mogelijk en dit maakt de inrichting van het magazijn een stuk efficiënter. Je kunt er op die manier voor zorgen dat er altijd goederen aan de voorkant zitten. Voor de magazijnwerkers is dit allemaal een stuk makkelijker en wordt de productiviteit ook verhoogd. Aangezien de pallets vanzelf doorrollen, zijn de eerst geplaatste goederen ook als eerste beschikbaar.

Vakkundig advies voor je doorrolstellingen

Als je doorrolstellingen wilt kopen voor jouw magazijn, is het belangrijk om informatie in te winnen. Je wilt namelijk zeker weten dat je de juiste stellingen koopt voor jouw magazijn. Er zijn namelijk een hoop verschillende soorten stellingen en hierdoor kan het lastig worden. Het is van belang om een specialist in te schakelen, zodat de specialist jou vakkundig advies kan geven.  De specialist kan bijvoorbeeld zorgen voor een totaaloplossing in het magazijn en weet precies waar de stellingen moeten komen.

Kijk op het internet voor doorrolstellingen

Als je stellingen zoals de doorrolstelling wilt kopen, is het handig om eerst op het internet te kijken. Er zijn namelijk verschillende soorten doorrolstellingen, deze verschillen vaak veel van elkaar. Het draagvermogen is iets waar je goed naar moet kijken en is ook bepalend bij het nemen van een beslissing. Controleer hoeveel de goederen wegen die je in de stelling wilt plaatsen, zodat je ook echt de juiste stelling kunt kopen. Kijk hierbij niet alleen naar de prijzen, maar vergelijk de stellingen ook met elkaar op kwaliteit. Je bent op die manier verzekerd van een doorrolstelling met een lange levensduur.

 

Op zoek naar iets anders? Bekijk dan ook eens magazijnrekken.

Aanbevolen artikelen