Een nieuwe eetkamertafel kopen: de 6 aandachtspunten

Moet je een nieuwe eetkamertafel kopen, dan is het slim om rekening te houden verschillende belangrijke zaken zodat je een miskoop zoveel mogelijk voorkomt. Ga door met lezen als je meer te weten wilt komen over de 6 aandachtspunten als je een nieuwe eetkamertafel wilt kopen.

Een eetkamertafel kopen

Het kopen van een de juiste eetkamertafel doe je door rekening te houden met zaken zoals de vorm en de afmetingen, de materiaalsoort, de levensduur en de kleur. Door naar al deze factoren te kijken maak je een wel geïnformeerde keuze als je een nieuwe eettafel in huis haalt.

Aandachtspunt 1: Bepaal de vorm en de afmetingen

Bepaal eerst wat de vorm en de afmetingen zijn van de tafel. Wil je een eetkamertafel kopen, ga dan na hoe lang je aan tafel zit, of je vaker bezoek over de vloer krijgt en uit hoeveel personen je huishouden bestaat. Zorg voor het correct opmeten van de tafel en hou voldoende ruimte vrij zodat je makkelijk kunt bewegen. Krijg je vaak bezoek, dan gaan er extra mensen moeten schuiven aan de tafel waardoor een grote eetkamertafel kopen met voldoende stoelen een slim idee is.

Aandachtspunt 2: Kies een geschikte materiaalsoort

Je kunt een eetkamertafel kopen in vrijwel elke materiaalsoort, maar kies voor de geschikte materialen voor je situatie. Hierbij moet je rekening houden met zaken zoals je persoonlijke smaak, de prijs, de kwaliteit en de stijl van je inrichting. De meest populaire opties qua materiaal voor eetkamerstoelen zijn hout, glas en metaal, maar velen kiezen ook voor een combinatie van deze materialen.

Aandachtspunt 3: De levensduur

Wil je een eetkamertafel kopen, maak dan een duurzame keuze door te investeren in een tafel van topkwaliteit die jarenlang meegaat en onderhoudsvriendelijk is. hoe beter de kwaliteit van de eetkamertafel, des te minder snel de tafel beschadigd raakt en des te langer de tafel er mooi uit blijft zien. Je kunt de levensduur van je eetkamertafel maximaliseren door de tafel te voorzien van een beschermende topcoat met een natuurlijke uitstraling en door te kiezen voor een onderstel van roestvrij staal. 

Aandachtspunt 4: De kleur uitkiezen

Welke kleur eetkamertafel kopen de beste optie is, is meestal een persoonsgebonden keuze. Je kunt eetkamertafels in verschillende tinten kopen voor een natuurlijke uitstraling of een originele kleurbehandeling die wat meer opvalt in je interieur. Je kunt naast de kleur van het tafelblad ook bepalen welke kleur het onderstel moet zijn.

Aandachtspunt 5: Om advies vragen

Niet iedereen vindt het even makkelijk om de juiste keuze te maken tussen de verschillende eetkamertafels, waardoor het verstandig is om te vragen om professioneel advies. Schakel hier een expert in van MeubelBaas door eerst meerdere offertes met elkaar te vergelijken. Zodat je een expert inhuurt die je van een optimale prijs-kwaliteitverhouding kan verzekeren bij een eetkamertafel kopen.

Aandachtspunt 6: Regel het onderhoud

Je gaat na je eetkamertafel kopen, deze periodiek onderhouden. Dit kan je zelf doen, maar je kunt ook een expert inschakelen die regelmatig langskomt om je eetkamertafel een grondige onderhoudsbeurt te geven.

Aanbevolen artikelen