Plinten kopen: wat zijn de kosten?

Moet je binnenkort nieuwe plinten kopen, dan wil je weten wat je gemiddeld kwijt bent. Plinten kunnen zowel duur als goedkoop zijn aangezien je de kosten zelf in handen hebt door je eigen keuzes te maken. Wil je meer weten over het kopen van plinten en de kosten die hierbij komen kijken? Lees de onderstaande tekst dan eerst goed door.

Plinten kopen: de prijsopbouw 

Ga je nieuwe plinten kopen, dan wil je vast weten waar je precies voor gaat betalen. De prijs van plinten is namelijk opgebouwd uit een aantal componenten. Bij de meeste soorten plinten kan je uitgaan dat de prijs voor 49% uit de materiaalkosten bestaat, voor 49% uit de arbeidskosten en voor 2% uit de reiskosten van de specialist. Vergeet verder niet dat je btw moet betalen over de volledige prijs wil je plinten kopen.

Wat kosten plinten?

Wat je gemiddeld kwijt bent aan de aanschaf en de montage van plinten hangt grotendeels af van de soort plint, maar ook de oppervlakte. Ga je plak plinten kopen, dan kost dit ongeveer € 2 per m2. Als je gaat voor kraalplinten, dan kan je rekenen op ongeveer € 8,50 per vierkante meter terwijl luxe plinten ruim € 9 per m2 kosten.

Factoren die de kosten bepalen

Wat de exacte kosten zijn die komen kijken bij plinten kopen en de montage ervan, zijn de soort plint en de plaatsing van de plint. Elke soort plint is namelijk van een ander prijskaartje voorzien, maar ook de arbeidskosten om de plinten te plaatsen variëren enorm afhankelijk van welke specialist je inhuurt voor het montagewerk.

Kosten plinten vervangen

Ga je plinten kopen, dan heb je ook de mogelijkheid om alle plinten in huis te vervangen al zullen de kosten hiervoor wel flink oplopen. Je kunt hierbij profiteren van een mooie korting als de oppervlakte groter is. Kies je voor het plaatsen van overzetplinten direct over de huidige plint, dan zal dit je ongeveer € 15 per vierkante meter kosten.

Handige bespaartips

Hoe groter het oppervlak van de ruimte die je met plinten wilt voorzien, des te hoger de kosten zullen uitvallen. Wil je nieuwe plinten kopen en de kosten van je plinten zo laag mogelijk houden, dan kan je gebruik maken van de onderstaande bespaartips:

  • Schakel een lokaal gevestigd bedrijf in om de plinten te monteren. Zo bespaar je op de reiskosten van de specialist aangezien de afstand korter is.
  • Bied de specialist een grotere klus aan waardoor de totale kosten vele malen lager uit zullen vallen.
  • Zorg voor het vergelijken van meerdere opties zodat je middels een overzicht kunt kiezen voor de goedkoopste deal.
  • Ga na of de specialist bereid is om te onderhandelen over de prijs van de plinten zodat je minder moet uitgeven.
  • Check of er acties of aanbiedingen zijn op plinten in de omgeving zodat je ze tegen een goedkopere prijs kunt aanschaffen.
  • Plaats de plinten zelf of voer het voorbereidende werk uit waardoor de specialist minder lang bezig zal zijn.

Aanbevolen artikelen