Black Friday 2022

Black Friday komt elk jaar terug. Ook in 2022 heb je weer geluk in de laatste week van november. Dan kun je de beste deals scoren van het jaar. Black Friday is namelijk vaak niet alleen de vrijdag, maar ook de dagen ervoor en erna. Dan kun je goede deals scoren voor populaire producten, bijvoorbeeld als kerstinkopen of alvast voor in het nieuwe jaar. Black Friday 2021 is net voorbij, maar Black Friday 2022 komt gewoon weer terug volgend jaar. Dan zal het namelijk vallen op en rondom vrijdag 25 november. Dan kun je weer de beste deals scoren.

Hoe Black Friday ontstaan is

Black Friday valt niet zomaar op een random vrijdag in eind november, maar is overgewaaid vanuit Amerika. Hier valt het namelijk standaard op de vrijdag na Thanksgiving. Deze feestdag valt op de vierde donderdag in november elk jaar. De dag erna, een vrijdag dus, zijn veel mensen vrij en dan gaan ze alvast kerstinkopen doen. Hierdoor was deze dag al een van de drukste winkeldagen. Doordat winkels en merken hierop gingen inspelen en winkeliers probeerden aan te trekken met goede deals, werd het nog drukker. Zo werd deze vrijdag de zwarte vrijdag genoemd. Deels door de drukte en deels omdat de rekeningen van veel winkeliers op zwart zouden staan na deze dag.

Black Friday shoppen in 2022

In 2022 kun je dus weer naar hartenlust Black Friday shoppen. We verwachten dat tijdens Black Friday 2022 weer veel producten met korting te koop worden gezet. Populaire producten die elk jaar weer terugkeren en met korting te koop worden gezet zijn producten zoals technologie, kleding en huishoudproducten. Black Friday shoppen is voor dit jaar even klaar, maar in 2022 kun je weer uitkijken naar de beste deals en koopjes. Zet 25 november alvast in je agenda!

Aanbevolen artikelen