Huis onderhoud – lees deze tips

Tijdens mijn werk als woninginspecteur kom ik dagelijks bij veel mensen thuis. Ik zie mooie huizen en sommige die niet zo mooi zijn! Sommige zijn nieuw en sommige zijn oud, sommige zijn groot en sommige zijn klein. Van alle huizen die ik zie, heeft de meerderheid regelmatig maandelijks onderhoud nodig. Ik zie een ongelooflijke hoeveelheid schade en verspild geld aan dingen die voorkomen hadden kunnen en moeten worden door regelmatig onderhoud. Om nog maar te zwijgen over de creatieve manieren die mensen hebben gevonden om hun huizen te bedraden en te loodsen! Ik ben aardig door creatief te zeggen! Ik heb huizen gezien waarvan ik me, nadat ik ze heb geïnspecteerd, afvraag hoe ze in vredesnaam nog niet zijn afgebrand!

De grootste vijand van elk huis is naar mijn mening water. Meestal is het grondwater dat via de funderingsmuren naar binnen lekt. Soms komt het door lekkage in het dak en soms door lekkage in de riolering. Van alle manieren waarop water je huis kan en uiteindelijk zal binnenkomen, zijn ze allemaal controleerbaar! Ik ga verderop in dit verslag enkele tips bespreken om het water onder controle te houden. De tweede grootste vijand is naar mijn mening de klusjesman van de huiseigenaar. Er zou een wet moeten komen! Alleen omdat u fysiek uw eigen bedrading in uw huis kunt doen, betekent niet dat u dat zou moeten doen! Dat is een tip van je vriendelijke huisinspecteur.

Onderhoudskosten

Ik weet dat ik een beetje sarcastisch ben, maar heb geduld. Ik denk dat als de gemiddelde huiseigenaar een paar minuten per maand zou nemen en wat regelmatig onderhoud zou doen, hij op de lange termijn zoveel zou besparen. Ik heb het al de hele tijd over geld besparen. Nou, hoe zit het met het redden van iets belangrijkers dan geld, hoe zit het met jou of het leven van je gezin! Van alle huizen die ik inspecteer, denkt u dat de meeste van hen werkende rookmelders hebben op alle verdiepingen en in elke slaapkamer? Wat dacht je van een werkende CO-detector? Ik denk dat je weet waar ik heen wil, nietwaar? Trouwens, wanneer heeft u voor het laatst de batterijen van uw rookmelders vervangen? Heb je ooit met je gezin, vooral kleine kinderen, de stappen doorgenomen die ze moeten nemen in geval van brand of een verstopt riool?

Ik kan doorgaan over het belang van regelmatig huisonderhoud. In plaats daarvan ga ik je enkele snelle tips geven die je nu meteen kunt doen. Als u deze paar dingen elke maand doet, loopt u al voor op het gebied van huisonderhoud. Ze zijn niet moeilijk of tijdrovend, maar gewoon belangrijk. Na deze items ga ik je een manier laten zien om het gemakkelijk te maken om je huis te onderhouden! Onthoud dat uw huis uw grootste investering is die u ooit zult doen. De meeste mensen wassen hun auto wekelijks en onderhouden hun huis bijna nooit!

Bouw de indeling rond uw huis op. Dit is belangrijk, of je nu een kelder hebt of niet. Het moet worden opgebouwd om weg van uw huis te hellen met ongeveer 2,5 cm per voet voor anderhalve meter. Bij sommige woningen is dit niet mogelijk ivm trottoirs of een naburig huis. Alles wat je doet, zal echter helpen om het water weg te leiden. Als u trottoirs heeft die aan uw huis grenzen, moet u de verbinding afdichten met een goede betonnen afdichting die niet krimpt. Als je ramen in de kelder onder het niveau hebt, zorg er dan voor dat je raamputten toevoegt.
Maak regelmatig uw dakgoten en regenpijpen schoon. Minimaal twee keer per jaar dient u uw dakgoten te controleren en schoon te maken. Goed werkende goten en regenpijpen helpen het water weg te leiden van uw fundering en uit uw kelder. Afhankelijk van hoeveel bomen er in de buurt van uw huis staan, moet u ze mogelijk meer of minder schoonmaken. Het voor- en najaar zou een goed moment zijn om dit te doen. Onthoud dat dit dakgoten zijn en geen plantenbakken! Ik zag een huis waar bloemen in de goten groeiden! De arme huiseigenaar begreep niet waarom ze water in de kelder kregen! Je zou wat van de gootbeschermers kunnen proberen als je wilt. In mijn ervaring lijken ze niet te werken zoals gepland of zijn ze het geld niet waard dat je eraan zou uitgeven. Er zijn bedrijven die ook voor u uw dakgoten komen schoonmaken en onderhouden.


Test de GFCI-stopcontacten in uw huis. GFCI staat voor Ground Fault Circuit Interrupt en deze kunnen u helpen uw leven te redden! Raadpleeg een erkende elektricien op de juiste locaties in uw huis om GFCI-stopcontacten te hebben. Dus als je er geen hebt, zou je moeten overwegen om er een te laten installeren. Als je er wel een hebt, moet je ze maandelijks testen. Het testen ervan is net zo eenvoudig als het indrukken van de testknop om ervoor te zorgen dat het uitschakelt en het vervolgens opnieuw in te stellen. Als ze niet struikelen tijdens het testen, raadpleeg dan een bevoegde elektricien. Sommige huizen hebben aardlekschakelaars in de hoofdpaneeldoos; deze hebben dezelfde functie als verkooppunten en moeten ook maandelijks worden getest.

Sponsor: Rioolprobleem.be

Aanbevolen artikelen