Vernieuw je tuin, hoe te starten?

Tuinieren is een hobby die leuk en praktisch tegelijk kan zijn. Een plant kan een ruimte verfraaien, eten op tafel zetten en het milieu verbeteren. Maar sommige planten zijn moeilijker te kweken dan andere, en vaak wordt een nieuwe tuinman overweldigd door de keuzes en terminologie. Tuinmagazines en -gidsen helpen ook niet vaak met hun lay-outplannen en enorme pronktuinen.

Prioriteren

Wat bracht de nieuwe tuinman bij de hobby en wat is het doel? Het antwoord op deze vragen zal aangeven wat er in de tuin moet worden gekweekt. Een tuinman moet zich afvragen wat ze van een tuin wil. Als het iets eetbaars is, zijn kruiden of groenten een goed begin. Als het is om kolibries of vlinders aan te trekken, zal dat haar in een andere richting leiden. Mooie bloemen of groeigemak zijn andere criteria die mensen gebruiken bij het plannen van een tuin. Een tuin die de teler bevalt, zal gemakkelijker te beginnen en te onderhouden zijn.

Kies gemakkelijk te kweken variëteiten

Nieuwe tuinders moeten gemakkelijk te kweken planten kiezen voor hun groeizone. Makkelijk te kweken variëteiten zijn de pelargoniums (vaak geraniums genoemd), hosta’s en zonnebloemen. Kruiden die gemakkelijk groeien, omvatten elke variëteit aan munt en bieslook. Tomaten zijn gemakkelijk te kweken, zelfs in potten en zijn er in vele variëteiten. Een truc is om vrienden te vragen wat ze verbouwen en waarom ze het verbouwen; hun antwoorden zijn vaak nuttig. Het internet is ook een goede bron voor basisinformatie over planten en tips.

Begin klein

Nieuwe tuinders moeten niet proberen een heel perceel met zaad te beginnen, of uw hele gazon of terras met groen te vullen. Als ze te groot beginnen, zullen ze waarschijnlijk overweldigd raken en mogelijk falen in het streven. In plaats daarvan moeten nieuwe tuiniers klein beginnen en elk jaar langzaam uitbreiden. Het is het beste om te kopen bij een plaatselijk tuincentrum in plaats van te beginnen met zaad. De mantra van de nieuwe tuinman zou moeten zijn: nu klein, later groot. Wil je geen echt gras aanplanten kan je ook denken aan kunstgras kopen.

Een doel voor de lange termijn hebben

Tuinders moeten nadenken over wat ze willen dat hun tuin er over een paar jaar uitziet en over de stappen die nodig zijn om daar te komen. Wetende dat elke bereikte stap een stap dichter bij een droomtuin is, maakt het gemakkelijker om klein te beginnen. Dit jaar ruimt hij het gebied op. Volgend jaar een ruimte graven en mulchen. Het jaar daarna wat vaste planten planten. En zo moet het doorgaan totdat het doel is bereikt. Een nieuwe tuinman komt er vaak achter dat hij of zij van tuinieren houdt en vooruit wil ploegen, of dat het werk niets voor hem is en dat hij het proces niet nog een keer wil herhalen. Een nieuwe leiboom duurt bijvoorbeeld een aantal jaar voordat deze goed bloeit enzo.

Geniet ervan

Bovenal hoeft een nieuwe tuinier zich in het begin geen zorgen te maken over perfectie of prijswinnende resultaten. In plaats daarvan moeten ze proberen te genieten van de schepping, waar ze die ook hebben gemaakt. Zoals bij elke andere hobby of vaardigheid, zijn oefening en kennisbeheersing vereist, wat tijd kost. Nieuwe tuiniers moeten voorbereid zijn op mislukking, omdat ze zo een stap dichter bij succes kunnen komen. Groen kan een bron van vreugde zijn en tuinieren is een hobby die het waard is om te cultiveren. Kies wat u zorgvuldig wilt planten en geniet van het proces.

Aanbevolen artikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *